вторник, 6 февраля 2024 г.

 


Ziua siguranței pe Internet se desfășoară în a doua zi de marți a lunii februarie. Scopul acestui eveniment este de a promova, conștietiza, utiliza în siguranță Internetul. Internetul are un rol foarte important pentru fiecare din noi. Fără el nouă ni se pare că suntem distruși, suntem atât de atașați de el încât încetăm să ne mai trăim viețile și stăm zile-n șir în fața monitorului.Ca orice și oricine, internetul are aspectele lui pozitive: este o formă excelentă de comunicare, este o ușă directă a cunoașterii, poate fi folosit ca un instrument de sprigin școlar, este un ajutor pentru copii cu dizabilități sau probleme de învățare, tinerii dobândesc cunoștiințe noi. Dar privind dintr-o parte vedem mai mult negativ decât pozitiv.

Internetul în viața noastră ne este și prieten și dușman. Părinții merg peste puterile lor, ei vor doar să-și vadă copilul fericit, însă neștiind ce și cum să facă, ei le permit să stea 24/24 se încep 1001 probleme.În primul rând poziția incorectă în fața calculatorului, apoi pirderea vederii, unii chiar renunță să mai mănânce doar să nu piardă noile noutăți pe internet. Mă ucide gândul numai gândindu-mă la milioane de copii ce stau exact în acest monent pe internet și n-au nici cea mai mică ideie, cum se distrug ei și moral și fizic.

Vreau să ofer reguli de a naviga și de a te proteja și a fi în siguranță pe internet:

Nu oferi informații personale cum ar fi adresa unde locuiești,numărul de telefon, date ale părinților, fotografii sau numele școlii unde înveți.

Parolele trebuie să fie puternice - folosește cel puțin o literă mare, o cifră și un simbol.

Nu accepta cereri  de prietenie și nu intra în conversație cu necunoscuți în mediul onlin.

Nu te întâlni cu cineva pe care  l-ai cunoscut doar onlin.Anunță unul dintre părinți atunci când browser-ul accesează site-uri ce nu au legătură cu căutarea ta( site-uri tip concurs, publicitate, cu conținut violent sau nesigur etc.)

Înainte să instalez diferite software-uri sau să downloadezi fișiere de pe site-uri necunoscute, consultă-ți părinții! În multe cazuri, fișierele descărcate aduc ți viruși ce pot face rău computer-ului.

Nu trimite niciodată fotografii personale unui necunoscut!

Dacă primești vreun mesaj, comentariu rău nu răspunde!

Arată-le și părinților partea distractivă a internetului! Învață-i cum să acceseze platforme educaționale interaractive sau ajută-i cu materiale pentru hobby-ul sau job-ul lor!


Комментариев нет:

Отправить комментарий