четверг, 15 февраля 2024 г.


”De suflet, de gând și de dor de poet”

     Ziua de 14 februarie, e ziua în care marele nostru poet Grigore Vieru ar fi împlinit 89 de ani. Biblioteca Publică orășenească ”Ion Druță”, Dondușeni în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Alexei Mateevici” au susținut un recital de poezie și cîntece de dragoste, de mamă, de sat, de natură, de limbă, de patrie și neam din creația poetului.

„De suflet, de gînd și de dor de poet”, elevii clasei a II-a „A”,împreună cu doamna învățătoare Tatiana Bodorin și doamna profesoară de educația muzicală Dina Cordulean, au adus un omagiu și au evidențiat feeria versurilor vierene, pline de emoție și adevăr, chemîndu-ne să ne bucurăm de frumusețea vieții, să respectăm valorile naționale și să trăim cu respect pentru cei din jur.
Grigore Vieru este scriitorul al cărui operă nea- ținut grămăjoară neamul, așa cum spunea el însuți, ”într-o singură icoană”. Poeziile și cântecele scrise pe versurile sale sunt ascultate și îndrăgite de generații ani la rând, iar cugutările și maximele poetului sunt adevărate bijuterii literare.
Patria este ca un copil: dacă uiți de ea, poate să plece de acasă.
Doi copii încap în brațele mamei, și doi frați nu îmcap într-o țară.
Mi-au măsurat întâi grădina, apoi icoana, iar la urmă lacrima.







Комментариев нет:

Отправить комментарий