четверг, 8 февраля 2024 г.

 

CITIM CU VOCE TARE ÎMPREUNĂ

     Citim cu voce tare - este un eveniment la care participă, în fiecare an, milioane de oameni care iubesc lectura. În această zi s-a f citit cu voce tare și la Biblioteca publică orășenească ”Ion Druță„. Elevii clasei a III-a ”B” de la Liceul Teoretic Alexei Mateevici,ghidați de doamna învățătoare Olga Lisov ne-a reunit pentru a celebra forța lecturii cu voce tare, de a susține cunoașterea și educația ca drepturi fundamentale ale omului.

În cadrul unei ore de lectură, copiii au vociferat pe roluri din operele lui Spiridon Vangheli și Ion Agârbiceanu. 

Zeci de copii şi-au început ziua citind cu voce tare, ”CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE”  elevii clasei a IV-a ”A” ghidați de doamna învățătoarea Zinaida Corcimari, dna învățătoarea Aurelia Frecățel cu elevii clasei IV-a ”B”.

 Despre arta cititului cu voce tare le-a vorbit doamna bibliotecară Veronica Gojan

"Încântat că am venit aici. Mie îmi place să citesc cărţi de aventură - spune elevul clasei a III-a ”B„. Altă cale decât drumul la bibliotecă, pentru omul care îşi pune problema calităţii vieţii şi conştientizării a ce trăieşte, nu e. E necesar de ajutat copilul să ajungă mai repede la acest deliciu – a discuta cu cartea, cu personajele din cărţile bune.

    Lectura publică a fost organizată în cadrul campaniei naţionale "Să citim cu voce tare împreună".

    Ziua Internațională a Cititului cu Voce Tare este celebrată din anul 2010, în prima zi de miercuri a lunii februarie. Evenimentul este sărbătorit la nivel global, iar la orele de lectură publică participă o multitudine de oameni.









Комментариев нет:

Отправить комментарий