среда, 23 октября 2019 г.


ADOLESCENȚĂ FĂRĂ VIOLENȚĂ!


Cu acest generic s-a organizată și desfășurată la Biblioteca Publică Raională ,,Ion Druță”, o ședință informativă în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Dondușeni, și LT ”A.Mateevici” elevii cl.VI-a, profesoară dna Dina CORDULEANU.

  Violenţa este un fenomen pe care îl întâlnim aproape peste tot: în stradă, la televizor, în ziare şi de cele mai multe ori în familii. Din păcate,  violența este o problemă,   despre care toată lumea se ferește să discute deschis.
Obiectivele de bază ale activității au fost:
- conștientizarea consecințelor comportamentului violent;
- cunoașterea situațiilor pentru care pot fi sancționați, care este vârsta de atragere la răspundere și care sunt sancțiunile ce pot fi aplicate;
- conştientizarea importanței respectării regulilor de convețuire și a legislației în vigoare, netolerarea comportamentului deviant
.
Elevii au vizionat spoturile video „Violența este arma celor slabi”, „Prețuiește viața” și „Minorii în detenție” și au fost adresate diferite întrebări  la care elevii au răspuns cu sinceritate.
Vestea bună este că violenţa poate fi oprită. Eu, tu, prietenii, profesorii, familia – cu toţii putem ajuta la stoparea acestui fenomen, pentru ca tot mai mulţi copii să trăiască într-o lume fără violenţă.
Dacă ţi se întâmplă să fii abuzat(ă) emoţional, fizic sau sexual de către un adult sau de către cineva dintre semeni, adresează-te unui adult în care ai încredere.


 Oxana Caramîș 
specialist principal BPR ”I.Druță”









1 комментарий: