понедельник, 4 марта 2019 г.

Ziua Internațională a Spunerii Basmelor

La 26 februarie picii grupelor pregătitoare de la Grădinița ,,Luceafărul”, educatori Carauș Olga și Mariana Căpățînă, supravegheați de ,,Bunicii Grijulii” din Dondușeni au venit în vizită la Biblioteca Publică Raională ,,Ion Druță”pentru a celebra Ziua Internațională a Spunerii Basmelor.

Cu această ocazie a fost desfășurată o activitate dedicată lecturii, dar și cărților.Scopul principal propus a fost apropierea celor mici de cărți, stimularea interesului pentru lectură și descoperirea mesajelor din basme.

Basmul este o cale de acces spre o lume fantastică. Cu ajutorul acestuia copilul învață, desparte binele de rău, își formează anumite noțiuni, află cum să depășească greutățile în viață.

Sub îndemnul doamnelor bibliotecare copiii au participat la o excursie în oficiul copii, având posibilitatea să admire dar și să lectureze cărțile cu basme,au participat la victorina ,,Hai ghicește, din ce poveste este!”. Mult entuziasm le-a trezit jocul,,Trăistuța cu poveși” în cadrul căruia copii au extras câte o jucărie din trăistuță ,au numit povestea din care face parte acest personaj de basm și au numit autorii. La sfârșitul activității copiii au primit în dar câte o fișă de colorat cu un personaj din poveste și au fost îndemnați să iubească poveştile căci,ele ne învaţă cum să ne purtăm în viaţă.

În basm totul e posibil. Copilul nu se va mira de nimic, totul i se pare firesc. E o lume a magiei în care el pătrunde și trăiește fericit. Totul e animat, obiectele, plantele, animalele vorbesc. În basm se desfășoară lupte, înfrângeri, biruințe, totul are o logică și finalitate.

                                Lupan Svetlana          Director BPR ,,Ion  Druță ”

Комментариев нет:

Отправить комментарий