пятница, 7 апреля 2023 г.

SĂPTĂMÂNA  LECTURII  

          ȘI  A  CĂRȚII PENTRU COPII          

              La Biblioteca Publică Orășenească “Ion Druță” Dondușeni, activităţile de mediatizare a cărţii şi serviciilor pentru copii sunt permanente, alcătuind un sistem a cărui finalitate este definirea bibliotecii ca  instituţie de utilitate pentru utilizatorii copii. Ciclul activităţilor desfăşurate în perioada 1 –7  aprilie s-a bucurat de un succes deosebit la copii, încurajând copiii să lectureze şi promovând lectura printre copii, prilejuite de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii .

              Săptămâna Lecturii şi a Cărţii pentru Copii – o campanie de promovare activă a cărţii, a lecturii, a bibliotecii şi a educaţiei în general. O campanie care s-a desfăşurat printre copii şi cu copii, care descoperă şi redescoperă plăcerea de a răsfoi o carte.              Activităţile prin care s-a încercat deschiderea gustului lecturii pentru copii petrecute în cadrul Săptămânii Lecturii şi a Cărţii pentru Copii, au avut ca scop principal atragerea de noi utilizatori şi iniţierea de acţiuni cu caracter interdisciplinar. 

            Săptămâna Lecturii şi a Cărţii pentru Copii a fost un prilej deosebit pentru a organiza următoarele activităţi:expoziția „Cărțile -pâinea sufletului”-cel mai  important dintre pilonii pe care se sprijină spiritualitatea umană, ce a avut  scop evidenţiat multitudinea şi varietatea cărţilor pentru copii, invitându-i la lectură.


 Victorina literară „Prin lectură spre cultură” și ora de lectură „Citește o carte împreună cu mine”. 

    




           În cadrul activității au participat elevii clasei  a III-a „B”, de la Liceul Teoretic „A.Mateevici” Dondușeni , împreună cu învățătoarea Aurelia Fricațel. Copiii, cu cea mai mare bucurie, au prezentat cărțile preferate și au povestit succint momentele interesante  ce i-au impresionat. 

               Finalul acestui spectacol al cărţilor care s-a desfăşurat pe întreaga săptămână nu putea   să fie decât unul pe măsură, tot în mijlocul cărţilor, dar mai mult, chiar în mijlocul copiilor. 


                                                   Gojan Veronica
                                                                       Bibliotecar BPO „Ion Druță” 
                                         Dondușeni

Комментариев нет:

Отправить комментарий