вторник, 25 апреля 2023 г.

 

Mărite Bibliotecar!

" O bibliotecă fără bibliotecari este ca o casă nelocuită ."
 (N.Iorga)





23 aprilie sărbătorim Ziua Bibliotecarului, această manifestare fiind în strânsă legătură cu Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Această frumoasă sărbătoare este o oportunitate pentru întreaga societate de a aprecia la justa valoare rolul cărţii ca temelie a culturii, educaţiei, comunicării şi vieţii sociale. 
Această zi are drept scop promovarea dreptului și a libertății lecturii, încurajarea și stimularea lecturii, atragerea tinerilor spre instituțiile de cultură, spre bibliotecă, spre carte și lectură. De asemenea, oferă posibilitatea de a aprecia importanța bibliotecarilor  ca mediatori între lumea cărții, a informației și cea a cititorilor.
 Astăzi bibliotecile sunt pe drept cuvânt centre comunitare ce ascultă vocea comunității și abordează necesitățile acesteia, servesc drept mijloc de conectare a cetățenilor la informații valoroase. Beneficiarii de azi pot dobândi cunoștințe și abilități, pot învăța lucruri noi și pot petrece timpul liber cu suportul bibliotecarului . Suntem astăzi martorii energiei, creativității și entuziasmului pe care bibliotecarii le-au adus în munca lor, dar și a impactului pe care l-au adus în bibliotecă.
Ne bucură faptul că tot mai multe biblioteci implimentează servicii noi de bibliotecă,atât de utile comunităților noastre.
În această zi  ”Ziua Bibliotecarului”  aduc cele mai sincere  felicitări, urări de bine, sănătate, prosperitate, creativitate, realizări și împliniri frumoase pe plan profesional tuturor bibliotecarilor. Fie ca Lumina Cărții pe care o răspândiți pretutindeni, să Vă îndrume către un viitor mai bun!

 Director BPO ,,Ion Druță”,Dondușeni
Oxana CARAMÎȘ









Комментариев нет:

Отправить комментарий