среда, 24 апреля 2019 г.


Bibliotecarul- unda viitorului

" Biblioteca este un cabinet magic în care există mai multe spirite vrăjite ."
 (Jorge Louis Borges)

23 aprilie sărbătorim Ziua Bibliotecarului, această manifestare fiind în strânsă legătură cu Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Această frumoasă sărbătoare este o oportunitate pentru întreaga societate de a aprecia la justa valoare rolul cărţii ca temelie a culturii, educaţiei, comunicării şi vieţii sociale. 
 Astăzi bibliotecile sunt pe drept cuvânt centre comunitare ce ascultă vocea comunității și abordează necesitățile acesteia, servesc drept mijloc de conectare a cetățenilor la informații valoroase. Beneficiarii de azi pot dobândi cunoștințe și abilități, pot învăța lucruri noi și pot petrece timpul liber cu suportul bibliotecarului modern. Suntem astăzi martorii energiei, creativității și entuziasmului pe care bibliotecarii le-au adus în munca lor, dar și a impactului pe care l-au adus în satele și orașele în care activează.
Rețeaua bibliotecilor publice din raionul Dondușeni,cred eu, are un viitor luminos. Avem înregistrate succese cu care ne mândrim.Grație programului Novateca, 19 biblioteci publice din rețea au fost înzestrate cu echipament modern : calculatoare și tablete, imprimane, laptopuri, proiectoare etc. Anume grație lor, utilizatorii bibliotecilor noastre pot beneficia de deservire corespunzătoare cerințelor zilei.
Ne bucură faptul că tot mai multe biblioteci implimentează servicii noi de bibliotecă,atât de utile comunităților noastre,dar și receptivitatea bibliotecarilor de a participa la diverse instruiri profesionale beneficiind de cursuri de educație formală, non-formală și informală, organizate de Centrele Naționale și Regionale de Formare Profesională.
În ajunul sărbătorii profesionale, Ziua Bibliotecarului, adresez tuturor colegilor cele mai sincere felicitări, urări de bine,sănătate,prosperitate,creativitate,realizări și împliniri frumoase pe plan profesional,fericire și voie bună!

 Director BPR ,,Ion Druță”,Dondușeni
Svetlana Lupan




Segvențe de la sărbătoarea ,,Ziua Bibliotecarului” 
organizată la BPR,,Ion Druță”









 

Комментариев нет:

Отправить комментарий