четверг, 4 апреля 2019 г.

Aripile naturii

Cu zborul, cântecul şi frumuseţea lor ne încântă şi inspiră. Sunt sanitari ai pădurilor, împrăştie seminţe, fertilizează solul, oxigenează aerul şi contribuie la stabilizarea climei, iar ca atracţii turistice sprijină economia. În plus, ne dau şi nenumărate lecţii de viaţă. Cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului este Ziua Internaţională a Păsărilor, sărbătorită în 1 aprile încă din anul 1906, şi are la baza Convenţia pentru apărarea păsărilor care promoveză principii legate de importanţa lor în ecosistemul planetei. Dacă ele încep să dispară, mediul se află în pericol şi trebuie să acţionăm. Noi ,BPR „Ion Druță” împreună cu elevii clasei a I-a “B”, învățătoare dna Spatari Ludmila de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, am petrecut o oră de informare despre viața și importanța păsărilor în natură.
Am prezentat un filmuleț informativ despre păsările sedentare și migratoare. Împreună cu elevii am vizionat un video care reda trilurile și frumusețea a zeci de mii de păsări.
 Spre sfârșitul activității copii au fost puși la o încercare prin care au  dat răspuns la  mai multe ghicitori. Și totodată am prezentat o victorină literară despre păsări. Copiii ingenioși și isteți ne-au uimit prin răspunsurile lor corecte.
Bibliotecari la  BPR “Ion Druță”
Criminschi Lilea
Popovici Doina







Комментариев нет:

Отправить комментарий