вторник, 20 сентября 2016 г.

La prispa casei Druțiene


Punct  -  muzeal
,,LA PRISPA CASEI   DRUȚIENE





     Cînd te așterni pe pagina lui să-l citești, te fură ca pe salcie apele sau, cînd te cuprinde lectura domoală cîteva ceasuri, îl asculți  ca pe un cer înstelat ce povestește vîntului din frasinul de deasupra fîntînii   - acesta este ION DRUȚĂ.
       Colaboratorii BPR Dondușeni de comun acord cu Șfe Secției Cultură d-na Liuba Danuța, ne-am decis să acordăm unei săli din gestiunea bibliotecii, un punct muzeal LA PRISPA CASEI DRUȚIENE” unde să se regăsească exponate demne de a fi cunoscute de generație în generație. Unde se vor regăsi și operele Măriei Sale precum că Ion Druță este Cartea de Noblețe a neamului moldova și cartea de vizită a locuitorilor dondușeneni.
La inaugurarea punctului muzeal am fost onorați de perența d-ne Liuba Dănuța șefa secției cultură, Svetlana Dolghieru – specialist principal în domeniile biblioteci, patrimoniu și muzee, profesoara de limba și literatura română d-na Maria Gumeniuc cu elevii clasei VI- a de la LT ”Alexei Mateevici”.
Elevii au inscenat un fragment din opera ”Frunze de dor”, au spus cuvinte frumoase în adresa  prozatorului, dramaturgului, publicistului ION DRUȚĂ. El este   omul care pășește pe un făgaș împărăginit ducîndu-și brazda ani la rînd adînc și rodnic.
Zinaida Loghin
Șef Serviciu relații cu publicul

Комментариев нет:

Отправить комментарий