пятница, 19 августа 2016 г.

Copii talentați de calculator ajutați !

Scopul proiectului :Educarea și dezvoltarea copiilor talentați  ,de ași mări potențialul creativ prin intermediul calculatorului și specialiștilor de la Centrul de Creație  a Copiilor și Adolescenților ,care le vor oferi informații ,master - klass -uri și ateliere ajutându-i să devină creativi .
Cei 22 de copii-participanți pot deja să folosească calculatorul, selectându-și informația dorită, aplicând-o la crearea unor obiecte în origami, colaj, devenind mai creativi, folosindu-și timpul liber pentru a crea lucruri utile, dezvoltându-și abilitățile de lucru  în echipă datorită master - klass-urilor și susținerii primite de la Biblioteca Publică Raională Dondușeni .

Majoritatea copiilor din or. Dondușeni nu aveau acces la internet gratuit, imposibilitatea de a discuta cu cei apropiați, la fel nu aveau posibilitatea de a primi master klass-uri de la specialiști dotați, unde ar beneficia de învățarea și practicarea unor ateliere creative, care le - ar mări potențialul creativ ajutându-i să-și petreacă timpul liber eficient, dezvoltându -le și promovându- le talentul.

Pentru a soluționa această problemă, Biblioteca Publică Raională Dondușeni  a reușit să-i motiveze pe acești copii talentați să se organizeze în activitatea SNB ,,Copii talentați de calculator ajutați " . 22 de copii au preluat  cu entuziasm inițiativa și sub conducerea bibliotecarei Gorea Tatiana în parteneriat cu specialiștii de la CCCA Dondușeni au elaborat  un program vast de activități care va ajuta la obținerea rezultatelor dorite . Chiar din prima întrunire copii au fost plăcut surprinși de castingul petrecut pentru ei unde sau simțit vedete .Apoi a urmat sesiunile în care ei au primit informații utile cum să folosească calculatorul , practicând în găsirea informației și aplicarea ei în practic. Bibliotecara le-a arătat cum pot ei selecta imaginea dorită , apoi au aplicat-o în crearea unor lucrări în tehnica ,, colaj ".Copii au creat în această tehnică lucrări  ,care au reprezentat eroii preferați din povești . Următoarele ședințe le-au adus noi provocări prin descoperirea tuturor oportunităților oferite de calculator.I-a surprins apariția specialiștilor de la Centrul de Creație a Copiilor și Adolescenților Dondușeni care le-au oferit master -klass-uri . Membrii acestui SNB au creat un buchet de  lalele  în stil origami plecând acasă cu  un produs creat de ei ,participanții au fost susținuți de doi voluntari elevi din clasa IX (LT ,,A. Mateevici "). Astfel ei au devenit
mai motivați să participe cât mai activ la ședințele  propuse . La fel motivându-și părinții și prietenii să participe cu ei  la toate întrunirile, sau să-i urmărească pe pagina de facebook a Bibliotecii Publice Raionale Dondușeni , sau alte rețele prin care ei puteau comunica folosindu-și timpul liber productiv și distractiv.
Lupan Victor ,membrul acestui SNB  elevul clasei a II de la L.T ,, A. Mateevici " a menționat : Acum parcă am devenit alți copii cu mult mai puternici și mai hotărâți în faptul , cum să ne petrecem timpul liber mai reușit ,mai interesant dezvoltându-ne talentul care trebuia promovat "
Actualmente SNB ,, Copii talentați de calculator ajutați " întrunește 22 de membri, care pot folosi calculatorul pentru a selecta informația dorită, aplicând-o apoi în practică, fiind creativi, mai optimiști, motivați să mențină activitatea acestui serviciu modern de bibliotecă cît mai mult timp.









Комментариев нет:

Отправить комментарий