четверг, 11 августа 2016 г.

Academia de vară a tinerilor bibliotecari !


22 de tinere bibliotecare pot deja să implimenteze în biblioteci idei și proecte inovatorii, mobilizând comunitatea, formând parteneriate durabile și abandonând  șabloanele depășite.
Bibliotecarele erau prizonierele unor stereotipuri referitoare la activitatea bibliotecii, aveau puține informații despre tendințele actuale de modernizare a bibliotecilor pe plan global, de organizare a unor activități atractive și formarea unor parteneriate durabile cu alți agenți.
Pentru a diminua aceste steriotipuri au fost organizate sesiuni care ne -au familearizat cu idei noi de inovații de bibliotecă, unde am deprins: să depășim șabloane vechi și să facem schimbări, care ar moderniza biblioteca.La fel învățând să mobilizăm comunitatea în soluționarea problemelor comune prin: liderism, lucru în echipă. Ne-am dezvoltat competențe de atragere a partenerilor și elaborarea proectelor de interes comun și susținere reciprocă. La fel bibliotecarele au format o rețea de 22 bloggerițe, care le va ajuta să mențină legătură dintre 22 biblioteci. Și să aplice cunoștințele căpătate pentru instruirea altor bibliotecari. Toate abilitățile inovative căpătate ne vor ajuta să fim în pas cu timpu satisfăcând necesitățile utilizatorului.
 Gurgurova Alexandra participanta la acest program nonformal a menționat ”Într-o periodă limitată de timp am reușit  să ne mobilizăm formând o rețea puternică care va dura în timp.”
 Actualmente aceste 22 tinere bibliotecare au devenit lideri în toate, motivate să implimenteze în bibliotecele și comunitatea lor cele învățate, formând parteneriate și rețele de durată.

Gorea Tatiana, șef oficiu-copii din cadrul bibliotecii raionale Dondușeni, telefon 068995540,email: bibliotecacopiidon@gmail.com
Facebook: Gorea Tatiana

Комментариев нет:

Отправить комментарий