пятница, 21 июня 2024 г.

 

BPO ”Ion Druță”Dondușeni - gazdă a conferinței zonale Nord


                   Reuniunile profesionale sunt binevenite, deoarece contribuie la consolidarea  eforturilor tuturor profesioniștilor din domeniu. Asemenea reuniuni se organizează și în domeniul biblioteconomic, care se desfășoară în mediul on-line, cât și cu prezența fizică.

            Conferința zonală anual este organizată sub egida Ministerului Culturii al republicii Moldova, Bibliotecii naționale a republicii Moldova și Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă„

                    BPO ”Ion Druță„ Dondușeni a a găzduit pentru prima dată Conferința Zonală din Nordul republicii. Conferința ”Implicarea  bibliotecilor în susținerea și realizarea Strategiei Naționale de dezvoltare ”Moldova Europeană 2030” - acesta a fost genericul Conferinței organizate și desfășurate la BPO ”Ion Druță„.

              La conferință au participat  bibliotecari din BM ”E.Coșeriu” Bălți, BPR ”A.Rău” Briceni, BPO ”Ion Creangă” Florești, BM Edineț, BPR ”V.Coroban” Glodeni, BPR”I.Filip” Drochia, BPO Râșcani, BPR Sângerei, BM ”M.Sadoveanu” Soroca, cei prezenți la conferință au avut oportunitatea de a împărtăși experința și bunele practici din activitatea bibliotecilor în care activează și prelua idei inovative de la colegele din alte biblioteci.

            Cu un mesaj de salut la conferință a fost prezent dl Ion ȚURCANU - șef Secției Cultură, Turism, Tineret și Sport și dna Svetlana DOLGHIERU- specialist principal în domeniul biblioteconomic , patrimoniu și muzee care au salutat participanții, dna Marina CEREMUȘ - viceprimarul orașului Dondușeni.

           Conferința Zonală a avut scopul de a sprijini bibliotecile din cadrul  sistemului național în implementarea inițiativelor profesionale stabilite pentru anul de referință prin cunoașterea experiențelor reprezentative, centrarea pe inovații în activitatea  profesională, îmbunătățirea de parteneriat.










Комментариев нет:

Отправить комментарий