понедельник, 18 сентября 2023 г.

 ”DOR DE CASĂ”

Ziua Diasporei la Dondușeni

    Ziua de 3 septembrie a unit spiritual băștinașii orașului Dondușeni din localitate și peste hotare, într-un frumos eveniment care este marcat anual - Ziua Diasporei. De acestă dată, evenimentul desfășurat la Dondușeni a avut genericul  ”Dor de casă„ și a inclus un program artistic cu evaluarea  grădințelor ”Luceafărul”, ”Solnâșco” ți anasamblul  folcloric ”Datina”, iar copii au mai avut parte și de jocuri distractive.

    Numeroase familii duc dorul copiilor și nepoților, fraților și părinților aflați peste hotare, atât pentru totdeauna, cât și pentru o durată oarecare de timp.

    Însă, fiind fizic departe, sufletul se reîntoarce în localitatea e baștină, și cei plecați se manifestă prin implicare în dezvoltarea locală. Zeci  de băștinași anual contribuie prin donații volantare în susținerea persoanelor în etate, cu dizabilitate, copiilor din familii defavorizate și alte activități similare. Datorită implicării cetățenilor din localitate și a diasporei au fost implementate proiectele de renovare a Parcului Central, a Grădiniței de copii ”Solnâșco” și desfășurat un simpozion de pictură.

    










Din multiplii voluntari și donatori din diasporă, la eveniment a fost menționat băștinațul  Vitalie Țurcan care a donat copiilor eghipei de fotbal din or. Dondușeni uniformă sportivă de marca Boviline.

Комментариев нет:

Отправить комментарий