пятница, 16 декабря 2022 г.

Cât avem o carte bună
Lumea-n jurul ei se-adună,
S-o cunoască, s-o citească,
Și cu drag să o cinstească.
O metodă verificată și eficientă de a pune cartea în capul mesei este Campania Națională de promovare a lecturii ”Să citim împreună”, lansată la scară republicană.Campania se desfășoară pe întreg teritoriul țării în perioada februarie-decembrie 2022 și implică elevi din ciclurile primar și gimnazial, precum și adulți (părinți, bunici, cadre didactice, bibliotecari). Ea include diverse activități de promovare a cărților propuse, întâlniri cu autorii, organizate în biblioteci și instituții de învățământ.
Ediția curentă, a XI-a la număr, este consacrată cărților ”Pâinea de la iepure” de Iulian Filip și ”Trei zile cu Zuza” de Irina Nechit. Ideea lansării acestei Campanii vine din partea Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă” din Chișinău, care a fost și susținătorul întrevederii cu unul dintre protagoniștii acestei ediții.
”Cartea bună” care a fost pusă în capul mesei și a adunat multă ”lume bună împreună” în incinta LT ”A. Mateevici” Dondușeni, pe data de 14.12.2022, a fost cartea ”Pâinea de la iepure”, iar oaspetele de onoare și cel ce a adus din Pâinea împărțitorului” a fost poetul, prozatorul, folcloristul, dramaturgul, graficianul, publicistul, doctor în filologie și autor de cărți pentru copii, domnul Iulian Filip.
”Degustatorii cei mai vrednici”,elevii din clasele a III-a ”B” și a IV-a ”B”,ghidați de doamnele învățătoare Aurelia Fricațel ,Aliona Mustea și dna Dina Curdulean -profesoara de muzică, în colaborare cu Biblioteca Publică Raională ”I. Druță” Dondușeni , au prezentat un program cu cîntece,dans și fragmente înscenate din creațiile scriitorului, iar în pauze mici l-au servit pe scriitor cu întrebări dulci.
Mulțumirea cea mare pentru copii, din partea îndrăgitului poet, a fost cărțile primite cu autograful autorului.









                                                                                                                    Veronica Gojan                                                                                                                                           Biblioteca Publică Raională
                                                                                                              ”Ion Druță”,Dondușeni


Комментариев нет:

Отправить комментарий