вторник, 18 января 2022 г.

 

Eveniment cu răsunet
Redeschiderea Bibliotecii Publice  ”Mihail Dolgan”
 

Într-o zi frumoasă de ianuarie în s.Rediul Mare a avut loc mult așteptatul  eveniment Redeschiderea  Bibliotecii Publice ”Mihail Dolgan”, după finalizarea reparației capitale în interior.

La acest eveniment   Ludmila Harabari, Primarul s. Rediul Mare, a invitat familia Dolgan, scriitoarea Victoria Fonari, specialiștii principali de la Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport Dondușeni  pentru a consemna renovarea Bibliotecii Publice "Mihail Dolgan", s. Rediul Mare, r-nul Donduseni.

Acad. Mihail Dolgan a fost șef de Catedră Literatura Română și Teorie Literară (1995-2010), USM. A scris peste 60 cărți, a coordonat mai multe studii din domeniul istoriei literaturii române contemporane.

 Directoarea bibliotecii Ecaterina Rotaru a vorbit despre importanța renovării sediului bibliotecii și a inaugurat evenimentul cultural despre viața și creația acad. Mihail Dolgan cu prezentări de carte, îmbinat cu un repertoriu legat de Sărbătorile de Iarnă, unde au participat ansamblul "Crenguța de busuioc" și familia Rotaru.

Liliana Dolgan, cadrul didactic la Departamentul Lingvistică Română și Știință Literară, a venit cu o donație de carte și a specificat importanța familiei în creșterea personalității, referindu-se la anii propriei copilării și amintirea părintelui, a imaginii satului.Dna Victoria Fonari  a menționat despre activitatea de profesor, cercetător, acad. Mihail Dolgan a știut să  coordoneze în multe cărți, fiind o personalitate care știa sa realizeze conexiunea dintre Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Științe a Moldovei, Uniunea Scriitorilor.

 

S-a pășit în anul 2022, cu rezultate finale ale reparației. Desigur,contrastul este unul mare și imaginea s-a shimbat radical. Utilizatorii Bibliotecii PubliceMihail Dolgan,și nu numai utilizatorii,dar și bibliotecara și oaspeții vor avea parte de condiții mai bune,vor veni cu plăcere într-o bibliotecă nouă,frumoasă,curată,c-un design modern.

 

O bibliotecă renovată este un lucru bun și frumos!

 

 

 

 

                                                                                                                                                                              Oxana Caramîș

BPR ”I.Druță”, Dondușeni









Комментариев нет:

Отправить комментарий