пятница, 11 сентября 2020 г.

                                                      
                  Să ne unim în efortul de prevenire a suicidului

        Asociația Internațională pentru Prevenirea Suicidului și Organizația Mondială a sănătății, în anul 2003 au venit cu inițiativa ca în fiecare an, la 10 septembrie, să se marcheze Ziua mondială pentru prevenirea suicidului. 
      Cu această ocazie Biblioteca Publică Raională ,,I. Druță” Dondușeni, în colaborare cu Inspectoratul de poliție Dondușeni a petrecut o oră de informare cu genericul,, Să ne unim eforturile pentru prevenirea suicidului. Suicidul nu este o soluție”
Scopul activității: Consolidarea angajamentului și susținerea acțiunilor de prevenire și reducere a riscului de victimizare în rândurile copiilor,tineretului, cât și în rândul maturilor a suicidului.Prevenirea suicidului rămâne o provocare universală deoarece, în fiecare an, această cauză răpește a câte 800 mii de persoane la nivel global, cea ce se consideră un deces la fiecare 40 secunde. Fiecare viață pierdută reprezintă partenerul, copilul, părintele, prietenul sau colegul  cuiva. Suicidul este un fenomen, care poate fi prevenit.
     Linia Verde Pentru Prevenirea Suicidului propune persoanelor, ce trec prin durere psihologică intolerabilă, să apeleze la serviciul de susținere emoțională anonim și gratuit.
,,Suicidul nu este soluție! Soluția la durere sufletească este să vorbim despre aceasta”





Комментариев нет:

Отправить комментарий