среда, 16 января 2019 г.

EMINESCU E UN NEAM ,EMINESCU - I TOT CE AM !


În fiecare an, la data de 15 ianuarie  M. Eminescu  Luceafărul poeziei românești ajunge la inimile celor care îl omagiază. Luceafăr al poezie și om de geniu, Mihai Eminescu se naște la 15 ianuarie 1850 pe meleagurile Ipoteștiului din județul Botoșani, acest cântăreț al slovei românești s-a născut într-o familie numeroasă, cu 11 copii, el fiind al 7-lea, în familia Eminovici. Își petrece copilăria la Botoșani și Ipotești,în casa părintească.
Biblioteca Publică Raională ,,Ion Druță” Dondușeni  în parteneriat cu elevii




clasei a IV-a ,,A„ al  Liceul Teoretic ,,A. Mateevici „învățătoare d-na Burbulea Galina a organizat o oră de omagiere cu genericul,,Eminescu e un neam,Eminescu-I tot ce am. S-a început activitatea cu înscenarea scenetei ,,Cine este Eminescu?,după care a urmat o prezentare a biografiei poetului (Power point) de către bibliotecara L. Criminschi. Cu toții am ascultat fascinați interpretarea nemuritoare a cântecului,,Eminescu”de către regretații Doina și Ion Aldea Teodorovici. În holul Bibliotecii a fost inaugurată expoziția de carte cu genericul:,,Cel mai strălucit geniu al literaturii române”
Acești elevi  receptivi la frumos ne-au făcut o călătorie prin universul creației Eminesciene, ne-au recitat poezii,au cântat cântece pe versurile poetului. Spre sfârșitul activității d-na Z. Loghin împreună cu elevii au completat un rebus distractiv despre viața și activitatea poetului. Acești copii ingenioși și captivați de opera poetului au completat cu îndrăzneală cuvintele ascunse.
 Directoarea bibliotecii d-na S. Lupan le-a prezentat o Victorină literară cu genericul:,,Recunoaște și răspunde”, acești elevi ageri, isteți ne-au fascinat prin răspunsuri exacte și inteligente. Ora literar muzicală ne-a lăsat emoții profunde și o mare neuitată satisfacție sufletească.  Am avut și vom avea pe M. Eminescu ca emblemă a culturii noastre naționale și ca mare- mare poet al limbii noastre române.    

Lilea Criminschi, BPR „Ion Druţă”, Donduşeni     


Комментариев нет:

Отправить комментарий